Jeśli mamy ochotę na szybki, nieskomplikowany i smaczny obiad lub lunch do pudełka, świetnie zawsze się sprawdzi makaron i kurczak. To baza, która pozwala nam na wiele wariacji w zależności od tego, co dodamy do tego dania. A dodać można najróżniejsze warzywa – w zależności od tego co mamy pod ręką. Dziś moja wersja.
Makaron z kurczakiem i warzywami
Drukuj
Czas przygotowania
25 minuty
Łączny czas
25 minuty
Ilość porcji
1 porcja
Kalorie
423 kcal
Składniki
- 60 g piersi z kurczaka
- 80 g makaronu pełnoziarnistego
- 100 g papryki
- 30 g cebuli
- 50 g cukinii
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- curry
- zioła prowansalskie
Przygotowanie
-
Makaron gotujemy al dente. Pokrojone w kostkę mięso rumienimy na oliwie. Dodajemy posiekaną cebulę oraz pokrojoną paprykę i cukinię. Dusimy przez kilka minut. Przyprawiamy curry i ziołami prowansalskimi. Podajemy z makaronem.