Makaron z kurczakiem i warzywami

Makaron z kurczakiem i warzywami

Jeśli mamy ochotę na szybki, nieskomplikowany i smaczny obiad lub lunch do pudełka, świetnie zawsze się sprawdzi makaron i kurczak. To baza, która pozwala nam na wiele wariacji w zależności od tego, co dodamy do tego dania. A dodać można najróżniejsze warzywa – w zależności od tego co mamy pod ręką. Dziś moja wersja.

Makaron z kurczakiem i warzywami
by Karolina Krawczyk

Makaron z kurczakiem i warzywami

Drukuj
Czas przygotowania 25 minuty
Łączny czas 25 minuty
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 423 kcal

Składniki

  • 60 g piersi z kurczaka
  • 80 g makaronu pełnoziarnistego
  • 100 g papryki
  • 30 g cebuli
  • 50 g cukinii
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • curry
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente. Pokrojone w kostkę mięso rumienimy na oliwie. Dodajemy posiekaną cebulę oraz pokrojoną paprykę i cukinię. Dusimy przez kilka minut. Przyprawiamy curry i ziołami prowansalskimi. Podajemy z makaronem.

Hit enter to search or ESC to close