Jajeczna quesadilla po florencku

Jeśli spróbujesz tych jajecznych quesadillach śniadanie już nigdy nie będzie takie samo! Są pożywne, kremowe, szybkie i sycące! A do tego bardzo proste do zrobienia!

5 from 1 vote
by Karolina Krawczyk

Jajeczna quesadilla po florencku

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Łączny czas 10 minuty
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 383 kcal

Składniki

  • 1 tortilla
  • 1 jajko
  • 1/4 szpinaku w śmietanie
  • 2 łyżki tartego sera Cheddar

Przygotowanie

  1. Na małej patelni smażymy jajko -najpierw z jednej strony, aż biała się zetną, a żółtko będzie nadal płynne, Następnie przez 30 sekund smażymy z drugiej strony – dzięki temu uzyskamy płynny środek.

  2. Szpinak rozsmarowujemy na tortilli. Posypujemy go dwoma łyżkami sera, kładziemy przygotowane jajko i składamy tortillę na pół.

  3. Złożoną tortillę kładziemy na gorącej patelni i obsmażamy z każdej strony, aż będzie złotobrązowa i chrupiąca. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu!

Hit enter to search or ESC to close