Jeśli spróbujesz tych jajecznych quesadillach śniadanie już nigdy nie będzie takie samo! Są pożywne, kremowe, szybkie i sycące! A do tego bardzo proste do zrobienia!
Jajeczna quesadilla po florencku
Drukuj
Czas przygotowania
10 minuty
Łączny czas
10 minuty
Ilość porcji
1 porcja
Kalorie
383 kcal
Składniki
- 1 tortilla
- 1 jajko
- 1/4 szpinaku w śmietanie
- 2 łyżki tartego sera Cheddar
Przygotowanie
-
Na małej patelni smażymy jajko -najpierw z jednej strony, aż biała się zetną, a żółtko będzie nadal płynne, Następnie przez 30 sekund smażymy z drugiej strony – dzięki temu uzyskamy płynny środek.
-
Szpinak rozsmarowujemy na tortilli. Posypujemy go dwoma łyżkami sera, kładziemy przygotowane jajko i składamy tortillę na pół.
-
Złożoną tortillę kładziemy na gorącej patelni i obsmażamy z każdej strony, aż będzie złotobrązowa i chrupiąca. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu!