grillowana kukurydza

Grillowana kukurydza po meksykańsku

Sezon grillowy w pełni, kiedy więc kolejny raz rozpalicie swoje grille koniecznie musicie wypróbować tę kukurydzę. To świetny dodatek do pieczonych mięs, a zapewniam Was, że kilka prostych dodatków sprawi, że będzie to najlepsza kukurydza, jaką jedliście. Kolby kukurydzy bez obaw możecie grillować w sąsiedztwie ulubionej karkówki i kiełbasek, a wkrótce nie będziecie sobie wyobrażać grilla bez tego dodatku. To co? Startujemy?

grillowana kukurydza
by Karolina Krawczyk

Grillowana kukurydza po meksykańsku

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Łączny czas 25 minuty
Ilość porcji 4 porcje
Kalorie 410 kcal

Składniki

  • 4 kolby kukurydzy
  • 0,5 szklanki majonezu
  • 1,5 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1/4 szklanki posiekanej kolendry
  • 1 szklanka świeżo startego parmezanu
  • sok z limonki
  • chilli w proszku do smaku

Przygotowanie

  1. Usuwamy liście pozostawiając samą kolbę. Grillujemy ją aż się mocno przypiecze.

  2. W miseczce mieszamy majonez, śmietanę i posiekaną kolendrę. Wyjętą z grilla kukurydzę polewamy przygotowaną mieszanką, następnie skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy parmezanem. Doprawiamy chilli wg upodobań.

Hit enter to search or ESC to close