Sezon grillowy w pełni, kiedy więc kolejny raz rozpalicie swoje grille koniecznie musicie wypróbować tę kukurydzę. To świetny dodatek do pieczonych mięs, a zapewniam Was, że kilka prostych dodatków sprawi, że będzie to najlepsza kukurydza, jaką jedliście. Kolby kukurydzy bez obaw możecie grillować w sąsiedztwie ulubionej karkówki i kiełbasek, a wkrótce nie będziecie sobie wyobrażać grilla bez tego dodatku. To co? Startujemy?
Grillowana kukurydza po meksykańsku
Składniki
- 4 kolby kukurydzy
- 0,5 szklanki majonezu
- 1,5 szklanki kwaśnej śmietany
- 1/4 szklanki posiekanej kolendry
- 1 szklanka świeżo startego parmezanu
- sok z limonki
- chilli w proszku do smaku
Przygotowanie
-
Usuwamy liście pozostawiając samą kolbę. Grillujemy ją aż się mocno przypiecze.
-
W miseczce mieszamy majonez, śmietanę i posiekaną kolendrę. Wyjętą z grilla kukurydzę polewamy przygotowaną mieszanką, następnie skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy parmezanem. Doprawiamy chilli wg upodobań.