Twarożek to świetny dodatek do kanapek. Jeszcze lepsze jest w nim to, że na jego bazie można przyrządzać różnego rodzaju pasty, a możliwości są nieograniczone. To także świetny sposób, aby zagospodarować resztki warzyw z lodówki – wystarczy dodać zioła, przyprawić i mamy świetną śniadaniową pastę.
Twarożek z suszonymi pomidorami
Drukuj
Czas przygotowania
15 minuty
Łączny czas
15 minuty
Ilość porcji
8 porcji
Kalorie
62 kcal
Składniki
- 1 duże opakowanie twarożku wiejskiego (lub dwa małe)
- 1 dymka
- 1/4 posiekanej zielonej papryki
- 2 łyżki posiekanych suszonych pomidorów z oleju
- 2 łyżki świeżej bazylii
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- pieprz do smaku
Przygotowanie
-
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i blendujemy razem na gładką masę. Podajemy do kanapek lub jako dip do świeżych warzyw.