Deser truskawkowy z maślanką

To świetny deser, który możemy przygotować zarówno ze świeżych, jak i mrożonych owoców. Smakuje o każdej porze roku, a zimą z pewnością przywoła letnie wspomnienia. Do tego jest szybki i prostu w wykonaniu, a takie lubimy najbardziej.

5 from 1 vote
by Karolina Krawczyk

Deser truskawkowy z maślanką

Drukuj
Czas przygotowania 15 minuty
Łączny czas 15 minuty
Ilość porcji 4 porcje
Kalorie 118 kcal

Składniki

  • 0,5 kg truskawek
  • sok wyciśnięty z jednej pomarańczy
  • 250 ml maślanki
  • 2 mrożone banany
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • mięta do dekoracji

Przygotowanie

  1. Świeże truskawki myjemy i obieramy. Odstawiamy około połowy do dekoracji. Resztę blendujemy z sokiem pomarańczowym, maślanką, mrożonym bananem, miodem i cukrem waniliowym. Uzyskany mus nakładamy do miseczek, dekorujemy truskawkami i miętą.

Hit enter to search or ESC to close