Pasta twarogowa ze śliwką

Ostatnio była pasta jajeczna, dziś trochę bardziej fantazyjnie – pasta twarogowa z dodatkiem suszonych śliwek i ziaren słonecznika.  Śliwki nadają jej słodki smak – jest słodka, ale nie za słodka. Ja zawsze jem ją z chlebem z dodatkiem ziaren, który świetnie przełamuje ten słodki smak. Takie śniadanie to solidna porcja błonnika, który może sam w sobie nie dostarcza nam energii, ale świetnie podkręca metabolizm.

Pasta twarogowa ze śliwką

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Łączny czas 10 minuty
Ilość porcji 4 porcje
Kalorie 370 kcal

Składniki

  • 25 dag półtłustego sera białego
  • 10-12 suszonych śliwek namoczonych wcześniej
  • 2 łyżeczki ziaren słonecznika łuskanych
  • sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze i nakładać na chleb. Jeśli nie macie blendera, śliwki można posiekać i całość wymieszać ręcznie - będzie równie smaczne...

Hit enter to search or ESC to close