Awokado to cenny owoc, który ostatnio robi prawdziwą furorę. Ma nie tylko prozdrowotne właściwości, ale także wspomaga odchudzanie. Świetnie nadaje się do kanapek i sałatek, ale dziś w wersji z jogurtem i czosnkiem. To świetna porcja zdrowia, ale ze względu na intensywny smak czosnku lepiej zrezygnować z tego dania, gdy czeka nas dzień pełen spotkań.
![](https://i0.wp.com/panisniadaniowa.pl/wp-content/uploads/2017/08/avokado.jpg?resize=640%2C640&ssl=1)
Awokado z czosnkiem
Drukuj
Czas przygotowania
10 minuty
Łączny czas
10 minuty
Ilość porcji
1 porcja
Kalorie
228 kcal
Składniki
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- 1 dojrzałe awokado
- szczypta pieprzu
Przygotowanie
-
Miękkie awokado wydrążyć. Wymieszać z jogurtem, rozgniecionym czosnkiem i przyprawić.