Jajko na śniadanie to zawsze doskonały pomysł – a możliwości mamy całe mnóstwo. Dziś ugotowane jajka z dodatkiem szczypiorku. Wygląda bardzo apetycznie i mogę was zapewnić, że tak samo smakuje. Możecie połączyć ją z czym tylko chcecie – dodać plaster szynki, sałatę lub ogórka. Ogranicza Was tylko wyobraźnia! Smacznego!
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Drukuj
Czas przygotowania
20 minuty
Łączny czas
20 minuty
Ilość porcji
4 porcje
Kalorie
169 kcal
Składniki
- 1 łyżka majonezu
- 4 jajk ugotowane na twardo
- 100 g sera topionego
- 3 łyżki szczypiorku posiekanego
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Przygotowanie
-
Ugotowane jajka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać majonez, szczypiorek i ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.