Wrap z hummusem

Placki tortilla to świetny punkt wyjścia dla różnych przekąsek. Od naszej fantazji zależy tylko czym je napełnimy i jaką pastę wykorzystamy. Dziś coś dla wielbicieli hummusu, który świetnie smakuje w połączeniu z warzywami. To moja propozycja, ale oczywiście dodatki można zmieniać według upodobań.

by Karolina Krawczyk

Wrap z hummusem

Drukuj
Czas przygotowania 15 minuty
Łączny czas 15 minuty
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 400 kcal

Składniki

  • 1 placek tortilla
  • 3-4 łyżki hummusu
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 2 łyżki czarnej fasoli
  • 1 łyżka posiekanych pomidorów
  • 2 łyżki rozgniecionego awokado
  • 1 kubek sałaty porwanej na kawałki

Przygotowanie

  1. Smarujemy placek tortilli hummusem. Na wierzch układamy resztę składników. Zwijamy w rulon i gotowe!

Hit enter to search or ESC to close