Placki tortilla to świetny punkt wyjścia dla różnych przekąsek. Od naszej fantazji zależy tylko czym je napełnimy i jaką pastę wykorzystamy. Dziś coś dla wielbicieli hummusu, który świetnie smakuje w połączeniu z warzywami. To moja propozycja, ale oczywiście dodatki można zmieniać według upodobań.
Wrap z hummusem
Drukuj
Czas przygotowania
15 minuty
Łączny czas
15 minuty
Ilość porcji
1 porcja
Kalorie
400 kcal
Składniki
- 1 placek tortilla
- 3-4 łyżki hummusu
- 2 łyżki kukurydzy
- 2 łyżki czarnej fasoli
- 1 łyżka posiekanych pomidorów
- 2 łyżki rozgniecionego awokado
- 1 kubek sałaty porwanej na kawałki
Przygotowanie
-
Smarujemy placek tortilli hummusem. Na wierzch układamy resztę składników. Zwijamy w rulon i gotowe!