To kolejne danie z wolnowaru, bo chcę Was namówić na wypróbowanie tego urządzenia. Dzieki niemu jedzenie jest soczyste i pełne smaki, a mięso rozpływające się w ustach. Dzisiejsze danie to właściwie propozycja na codzienny obiad – delikatne mięso, ziemniaki w mundurkach, a wszystko pokryte kremowym sosem.
Wieprzowe kotlety w kremowym sosie z wolnowaru
Składniki
- 4-6 kotletów schabowych
- 6-8 ziemniaków w mundurkach dokładnie umytych
- 1,5 szklanki białego sosu (jak do potrawki)
- 1 opakowanie sosu sałatkowego w proszku
Przygotowanie
-
Spryskujemy wnętrze naczynia wolnowaru olejem w sprayu. Jeśli nie mamy smarujemy olejem. Ziemniaki kroimy na duże kawałki u układamy na dnie naczynia (możecie też dołożyć marchewki, jeśli zalegają Wam w lodówce). Na wierzch układamy kotlety wieprzowe.
-
W średniej misce mieszamy sos z sosem sałatkowym. Polewamy nim wierzch kotletów wieprzowych.
-
Gotujemy na poziomie "low" przez 6-7 godzin, lub na poziomie "high" przez 4 godziny.