Tarta marchewka z pomarańczą

Na surówkę z marchewką każdy ma swój ulubiony przepis. Jedni dodają zieloną pietruszkę, inni jabłko, część dodaje oleju, inni jogurt lub majonez. Moja ulubiona wersja to właśnie taka – z dodatkiem pomarańczy i odrobiny oliwy z oliwek. Surówka jest dość słodka, więc jest nie tylko świetnym dodatkiem do obiadu, ale także idealną przekąską na drugie śniadanie.

by Karolina Krawczyk

Tarta marchewka z pomarańczą

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Łączny czas 10 minuty
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 208 kcal

Składniki

  • 2 marchewki
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie

  1. Marchewką obieramy i ścieramy na tartce na dużych oczkach. Pomarańczo obieramy i kroimy na cząstki. Dodajemy łyżkę oliwy i wszystko razem mieszamy.

Hit enter to search or ESC to close