Placuszki z rzodkiewką

To świetny przepis na śniadanie lub drugie śniadanie. Pyszne placuszki z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku, które mają tę zaletę, że robią się niemal błyskawicznie. Ja podaję je z twarożkiem oraz kiełkami i szczyptą czarnuszki.

by Karolina Krawczyk

Placuszki z rzodkiewką

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Łączny czas 20 minuty
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 125 kcal

Składniki

  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 3 łyżki tłustego twarożku
  • 0,5 pęczka rzodkiewki
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jogurt miksujemy z jajkiem, mąką i przyprawami.

  2. Do ciasta dodajemy startą na tarce rzodkiewkę oraz posiekany szczypiorek. Dodajemy zgnieciony widelcem twaróg. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy łyżką.

  3. Placuszki smażymy na oleju do zrumienienia. Można podać z twarożkiem, jak ja albo z ulubionym sosem lub dipem.

Hit enter to search or ESC to close