To jedno z tych dań, które są proste i szybkie do zrobienia, a użyte do przygotowania potrawy sprawiają, że staje się ono prawdziwą ucztą. Tutaj wersja z kaszą, ale oczywiście możecie podać je z ryżem, makaronem czy pieczywem. Smakuje zawsze. Uwaga! Przepis jest na jedną porcję, więc należy ją powiększyć według potrzeb.
Mięso mielone z pieczarkami, pomidorami i kaszą
Drukuj
Czas przygotowania
20 minuty
Łączny czas
20 minuty
Ilość porcji
1 porcja
Kalorie
411 kcal
Składniki
- 3 łyżki kaszy
- 100 g chudego mielonego mięsa
- 100 g pieczarek
- 1 średni pomidor
- 30 g cebuli
- 1 łyżeczka oleju
- chilli
- pieprz czarny
- bazylia
- curry
- czosnek granulowany
Przygotowanie
-
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso. Dodajemy pokrojone pieczarki, pomidory i cebulę. Dusimy przez kilka minut.
-
Doprawiamy chilli, pieprzem, bazylią, curry i czosnkiem.
-
Podajemy z ugotowaną kaszą.