Smak świeżym malin włożony w kanapkę z brownie. Świetny przysmak o każdej porze roku. I do tego banalnie prosty w przygotowaniu. Możesz użyć swojego ulubionego przepisu na brownie lub wykorzystać gotową mieszankę z pudełka. Każdy przepis będzie tutaj dobry, bo sekret tego deseru tkwi w nadzieniu.
Brownie z nadzieniem malinowym
Drukuj
Czas przygotowania
30 minuty
Czas gotowania
45 minuty
Łączny czas
1 godzina 15 minuty
Ilość porcji
12 porcji
Kalorie
497 kcal
Składniki
- 1 blacha upieczonego brownie
- 220 g miękkiego masła
- 120 g malin
- 2 szklanki cukru pudru
Przygotowanie
-
Upieczone i przestudzone brownie zdejmujemy z blachy i przekrawamy wzdłuż na dwa płaty.
-
Maliny miksujemy w blenderze. Następnie ucieramy masło z puree z malin. Dodajemy po szklance cukru pudru, mieszając do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.
-
Smarujemy jeden płat ciasta kremem i przykrywamy drugim płatem. Posypujemy cukrem pudrem.