Brownie z nadzieniem malinowym

Smak świeżym malin włożony w kanapkę z brownie. Świetny przysmak o każdej porze roku. I do tego banalnie prosty w przygotowaniu. Możesz użyć swojego ulubionego przepisu na brownie lub wykorzystać gotową mieszankę z pudełka. Każdy przepis będzie tutaj dobry, bo sekret tego deseru tkwi w nadzieniu.

5 from 1 vote
by Karolina Krawczyk

Brownie z nadzieniem malinowym

Drukuj
Czas przygotowania 30 minuty
Czas gotowania 45 minuty
Łączny czas 1 godzina 15 minuty
Ilość porcji 12 porcji
Kalorie 497 kcal

Składniki

  • 1 blacha upieczonego brownie
  • 220 g miękkiego masła
  • 120 g malin
  • 2 szklanki cukru pudru

Przygotowanie

  1. Upieczone i przestudzone brownie zdejmujemy z blachy i przekrawamy wzdłuż na dwa płaty.

  2. Maliny miksujemy w blenderze. Następnie ucieramy masło z puree z malin. Dodajemy po szklance cukru pudru, mieszając do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.

  3. Smarujemy jeden płat ciasta kremem i przykrywamy drugim płatem. Posypujemy cukrem pudrem.

Hit enter to search or ESC to close