Dziś mam dla Was pysznego drinka, który świetnie sprawdza się do świętowania małych i większych sukcesów, ale też jest doskonały, jeśli chcesz zrobić wrażenie na gościach. Jeśli kochasz mango bardziej niż jakikolwiek owoc na świecie, to ten przepis jest dla Ciebie. Połącz go z Prosesecco i delektuj się smakiem prawdziwego lata…
Sunrise Mimosa
Drukuj
Czas przygotowania
10 minuty
Łączny czas
10 minuty
Ilość porcji
4 porcje
Kalorie
151 kcal
Składniki
- 1 duże mango
- 1 szklanka soku pomarańczowego
- 1 butelka Prosecco
- syrop grenadina
- pomarańcze do dekoracji
Przygotowanie
-
Mango obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj sok pomarańczowy i całość zblenduj.
-
Umieść 3 łyżki puree z mango w kieliszku. Uzupełnij kieliszek schłodzonym prosecco.
-
Do każdego kieliszka dodaj powoli 1-2 łyżki syropu grenadina. Kieliszek udekoruj pomarańczą.