To szybkie danie, które jest uwielbiane przez dzieciaki, ale też świetnie się sprawdza, gdy wpadają niezapowiedziani goście. Świetne na ciepło i na zimno. Wystarczą trzy składniki, choć oczywiście przepis możesz modyfikować pod własne potrzeby. Ja np. dodaję czasem odrobinę sosu do pizzy.
Rogaliki pepperoni
Drukuj
Czas przygotowania
10 minuty
Czas gotowania
15 minuty
Ilość porcji
12 porcji
Kalorie
171 kcal
Składniki
- 2 opakowania sera sznurkowego (tzw. string cheese)
- 1 opakowanie salami pepperoni
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
Przygotowanie
-
Ciasto francuskie potnij na trójkąty – jak na rogaliki. Ułóż na podstawie trójkąta salami i ser. Zawiń tak, jak zawijasz rogaliki.
-
Piecz 15 minut w temperaturze 190 st. C.