Rogaliki Pepperoni

To szybkie danie, które jest uwielbiane przez dzieciaki, ale też świetnie się sprawdza, gdy wpadają niezapowiedziani goście. Świetne na ciepło i na zimno. Wystarczą trzy składniki, choć oczywiście przepis możesz modyfikować pod własne potrzeby. Ja np. dodaję czasem odrobinę sosu do pizzy.

by Karolina Krawczyk

Rogaliki pepperoni

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Ilość porcji 12 porcji
Kalorie 171 kcal

Składniki

  • 2 opakowania sera sznurkowego (tzw. string cheese)
  • 1 opakowanie salami pepperoni
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie potnij na trójkąty – jak na rogaliki. Ułóż na podstawie trójkąta salami i ser. Zawiń tak, jak zawijasz rogaliki.

  2. Piecz 15 minut w temperaturze 190 st. C.

Hit enter to search or ESC to close