Puree owsiane z malinami i gruszką

To danie nadaje się dla dzieci już od 9. miesiąca życia i jest doskonałym sposobem na przemycenie pożywnej owsianki. Ta owocowa fuzja wypełniona jest puree z malin, gruszek i płatków owsianych, aby uzyskać pyszny, słodki smak, który pokochają nie tylko maluchy. Do tego robi się je w zaledwie pięć minut. Możesz zwiększyć porcję i zamrozić, by cieszyć się pożywnym śniadaniem gdy tylko najdzie Cię na nie ochota.

5 from 1 vote
by Karolina Krawczyk

Puree owsiane z malinami i gruszką

Drukuj
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 2 minuty
Łączny czas 7 minuty
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 69 kcal

Składniki

  • 1 szklanka wody
  • 1/3 szklanki płatków owsianych
  • 1 średnia gruszka
  • 1/2 szklanki malin
  • 1/4 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie

  1. Gruszkę obieramy i kroimy na kawałki. Maliny myjemy.

  2. Zagotowujemy wodę. Do wrzącej wody dodajemy płatki owsiane i gotujemy do momentu wchłonięcia wody około 5 minut. Często mieszamy.

  3. Umieszczamy ugotowane płatki owsiane i pozostałe składniki w blenderze i miksujemy na gładką masę. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodajemy wody do uzyskania oczekiwanej konsystencji.

Hit enter to search or ESC to close