Jeśli lubicie sery w zalewie z ziołowym posmakiem to proponuję Wam poeksperymentować samodzielnie. Dzięki temu możecie samodzielnie skomponować zioła i przyprawy, które dodacie do smaku, a przy tym sięgnąć po wysokiej jakości olej. Z masową produkcją i jej jakością różnie to bowiem bywa. Dziś mam więc dla Was taką propozycję -delikatna mozarella z dodatkiem ziół i słodyczą pomidorów.
Mozzarella marynowana z suszonymi pomidorami
Drukuj
Czas przygotowania
15 minuty
Ilość porcji
4 porcje
Kalorie
170 kcal
Składniki
- 2 opakowania mozzarelli w małych kulkach
- 1 słoik suszonych pomidorów
- świeża bazylia
- świeży rozmaryn
- kolorowy pieprz
- papryczka chilli
- oliwa z oliwek
Przygotowanie
-
Mozzarellę i suszone pomidory odsączamy. Układamy warstwami w słoiku na przemian, przekładając gałązkami bazylii, rozmarynu i ziarnami pieprzu. Na koniec dodajemy papryczkę chilli.
-
Całość zalewamy oliwą z oliwek i odstawiamy na co najmniej 48 godzin, aby smaki dobrze się "przegryzły".