To jeden z tych przepisów, które przy minimalnej ilości składników wydobywają maksimum smaku. Tak naprawdę najważniejsze są tutaj kurczak i czarna fasola, które dzięki użyciu wolnowaru są soczyste i delikatne. Smak podkręca tutaj sos salsa – możesz użyć ostrego lub łagodnego, w zależności, jaki lubisz. To gotowy przepis na pyszną, meksykańską kolację!
Kurczak z czarną fasolą z wolnowaru
- Cuisine Kuchnia meksykańska
Drukuj
Czas przygotowania
5 minuty
Czas gotowania
4 godziny
Łączny czas
4 godziny 5 minuty
Ilość porcji
8 porcji
Kalorie
276 kcal
Składniki
- 0,5 kg piersi z kurczaka
- 2 puszki czarnej fasoli
- 2 szklanki sosu salsa
- 8 pełnoziarnistych tortilli
Przygotowanie
-
Wszystkie składniki, poza tortillą, wkładamy do wolnowaru. Gotujemy na poziomie "low" przez 4-6 godzin. Następnie mięso rozdrabniamy widelcem. Gotowy sos nakładamy łyżką na tortillę.