Koktajle to świetna opcja na drugie śniadanie – zwłaszcza dla tych, którzy w ciągu dnia nie są w stanie zbyt wiele przełknąć. Możemy przemycić naszemu organizmowi porcję owoców i białka. Ostatnio podsunęłam Wam propozycję smoothie owocowo-warzywnego, dziś koktajl owocowy na bazie kefiru. Jego zaletą jest to, że jest całoroczny. Zimą używam do niego mrożonych truskawek, a w sezonie można użyć świeżych owoców. O każdej porze roku smakuje jednak wakacjami…
Kefir truskawkowo-kokosowy
Drukuj
Czas przygotowania
5 minuty
Łączny czas
5 minuty
Ilość porcji
2 porcje
Kalorie
113 kcal
Składniki
- 2 szklanki kefiur
- 1 szklanka mrożonych truskawek
- 2 łyżeczki świeżej, zielnej mięty
- 2 łyżki wiórków kokosowych
Przygotowanie
-
Zmiksuj wszystkie składniki. Gotowy koktajl przelej do szklanki.