Chrupiący boczek z piekarnika

Przygotowywany w ten sposób boczek wychodzi pyszny. To świetny dodatek do zup, sałatek albo do śniadania. Do tego nie musisz stać nad patelnią tryskającą tłuszczem i cierpliwie opiekać go z każdej strony. Chrupiący boczek z piekarnika to łatwa metoda przygotowania doskonałego bekonu.

by Karolina Krawczyk

Chrupiący boczek z piekarnika

Drukuj
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Łączny czas 20 minuty
Ilość porcji 4 porcje
Kalorie 77 kcal

Składniki

  • 6-12 plastrów boczku

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 st. C. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenie. Na wierzchu umieszczamy ruszt do pieczenia, na których układamy plastry bekonu.

  2. Pieczemy aż boczek będzie chrupiący, ok. 15 minut w przypadku zwykłych plastrów boczku i ok. 22-24 minuty w przypadku grubych plastrów.

Hit enter to search or ESC to close