Przygotowywany w ten sposób boczek wychodzi pyszny. To świetny dodatek do zup, sałatek albo do śniadania. Do tego nie musisz stać nad patelnią tryskającą tłuszczem i cierpliwie opiekać go z każdej strony. Chrupiący boczek z piekarnika to łatwa metoda przygotowania doskonałego bekonu.
Chrupiący boczek z piekarnika
Drukuj
Czas przygotowania
5 minuty
Czas gotowania
15 minuty
Łączny czas
20 minuty
Ilość porcji
4 porcje
Kalorie
77 kcal
Składniki
- 6-12 plastrów boczku
Przygotowanie
-
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 st. C. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenie. Na wierzchu umieszczamy ruszt do pieczenia, na których układamy plastry bekonu.
-
Pieczemy aż boczek będzie chrupiący, ok. 15 minut w przypadku zwykłych plastrów boczku i ok. 22-24 minuty w przypadku grubych plastrów.