Mięso mielone z pieczarkami, pomidorami i kaszą

To jedno z tych dań, które są proste i szybkie do zrobienia, a użyte do przygotowania potrawy sprawiają, że staje się ono prawdziwą ucztą. Tutaj wersja z kaszą, ale oczywiście możecie podać je z ryżem, makaronem czy pieczywem. Smakuje zawsze. Uwaga! Przepis jest na jedną porcję, więc należy ją powiększyć według potrzeb.

5 from 2 votes
by Karolina Krawczyk

Mięso mielone z pieczarkami, pomidorami i kaszą

Drukuj
Czas przygotowania 20 minuty
Łączny czas 20 minuty
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 411 kcal

Składniki

  • 3 łyżki kaszy
  • 100 g chudego mielonego mięsa
  • 100 g pieczarek
  • 1 średni pomidor
  • 30 g cebuli
  • 1 łyżeczka oleju
  • chilli
  • pieprz czarny
  • bazylia
  • curry
  • czosnek granulowany

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso. Dodajemy pokrojone pieczarki, pomidory i cebulę. Dusimy przez kilka minut.

  2. Doprawiamy chilli, pieprzem, bazylią, curry i czosnkiem.

  3. Podajemy z ugotowaną kaszą.

Hit enter to search or ESC to close