Wrapy z grillowanym kurczakiem

To danie, które świetnie smakuje o każdej porze roku, ale szczególnie pyszne jest latem, gdy kurczaka możemy zjeść prosto z grilla. Do tego te wrapy są bardzo proste w wykonaniu, szybkie i niezwykle aromatyczne. Może je też przygotować wcześniej i zabrać ze sobą na piknik czy wycieczkę. No i przede wszystkim są zdecydowanie droższe niż te kupione w sklepie.

by Karolina Krawczyk

Wrapy z grillowanym kurczakiem

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Łączny czas 25 minuty
Ilość porcji 4 porcje
Kalorie 554 kcal

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka doprawiamy przyprawami i podsmażamy na patelni grillowej z obu stron. Gdy będą usmażone odkładamy na 5 minut do wystygnięcia, po czym kroimy na plastry.

  2. Na tortilli układamy liście sałaty, następnie kurczaka i starty ser. Dodajemy odrobinę sosu czosnkowego (ja robię swój na bazie majonezu i jogurtu) i zawijamy. Gotowe paczuszki podsmażamy około 2 minuty na patelni grillowej. Przekrawamy na pół i podajemy.

Hit enter to search or ESC to close