Diabelskie jajka

Klasyczne diabelskie jajka to nie tylko idealny pomysł na Wielkanoc, ale także na wszelkiego rodzaju przyjęcia, także te plenerowe. No i oczywiście to świetny patent śniadaniowy. Jeśli jeszcze nigdy nie robiliście takich jajek – spróbujcie, to naprawdę proste!

Diabelskie jajka

Prep Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 4 porcje
Calories 97 kcal

Ingredients

  • 4 jajka na twardo ostudzone i obrane
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • papryka w proszku do dekoracji
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku

Instructions

  1. Ugotowane i obrane jajka przekrój wzdłuż. Wyjmij żółtka i przełóż je do miski.

  2. Do rozdrobnionych żółtek dodaj majonez, musztardę, sól i pieprz. Całość wymieszaj. 

  3. Przełóż masę do rękawa do dekoracji i umieść masę w połówkach białek. Posyp szczypiorkiem i papryką. 

Hit enter to search or ESC to close