Klasyczne diabelskie jajka to nie tylko idealny pomysł na Wielkanoc, ale także na wszelkiego rodzaju przyjęcia, także te plenerowe. No i oczywiście to świetny patent śniadaniowy. Jeśli jeszcze nigdy nie robiliście takich jajek – spróbujcie, to naprawdę proste!
Diabelskie jajka
Drukuj
Czas przygotowania
20 minuty
Łączny czas
20 minuty
Ilość porcji
4 porcje
Kalorie
97 kcal
Składniki
- 4 jajka na twardo ostudzone i obrane
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- papryka w proszku do dekoracji
- sól
- pieprz
- 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku
Przygotowanie
-
Ugotowane i obrane jajka przekrój wzdłuż. Wyjmij żółtka i przełóż je do miski.
-
Do rozdrobnionych żółtek dodaj majonez, musztardę, sól i pieprz. Całość wymieszaj.
-
Przełóż masę do rękawa do dekoracji i umieść masę w połówkach białek. Posyp szczypiorkiem i papryką.