Sunrise Mimosa

Dziś mam dla Was pysznego drinka, który świetnie sprawdza się do świętowania małych i większych sukcesów, ale też jest doskonały, jeśli chcesz zrobić wrażenie na gościach. Jeśli kochasz mango bardziej niż jakikolwiek owoc na świecie, to ten przepis jest dla Ciebie. Połącz go z Prosesecco i delektuj się smakiem prawdziwego lata…

by Karolina Krawczyk

Sunrise Mimosa

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Łączny czas 10 minuty
Ilość porcji 4 porcje
Kalorie 151 kcal

Składniki

  • 1 duże mango
  • 1 szklanka soku pomarańczowego
  • 1 butelka Prosecco
  • syrop grenadina
  • pomarańcze do dekoracji

Przygotowanie

  1. Mango obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj sok pomarańczowy i całość zblenduj.

  2. Umieść 3 łyżki puree z mango w kieliszku. Uzupełnij kieliszek schłodzonym prosecco.

  3. Do każdego kieliszka dodaj powoli 1-2 łyżki syropu grenadina. Kieliszek udekoruj pomarańczą.

Hit enter to search or ESC to close