Napój imbirowo-pomarańczowy

Nadchodzi ta pora w roku, kiedy pomarańcze smakują najlepiej. Właśnie teraz przyda nam się też solidna dawka witaminy C, której dostarczają nam wszystkie cytrusy. Aby podkręcić działanie tego napoju dodaję jeszcze imbir, który rozgrzewa, wzmacnia odporność i zwalcza infekcje. Żeby taki koktajl zastąpił nam posiłek musi być jednak pożywny, dlatego dodaję do niego płatków owsianych. I drugie śniadanie gotowe!

by Karolina Krawczyk

Napój imbirowo-pomarańczowy

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Łączny czas 10 minuty
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 136 kcal

Składniki

  • 90 g ananasa
  • 120 g pomarańczy
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 0,5 szklanki wody
  • imbir

Przygotowanie

  1. Owoce obieramy. Wszystkie składniki miksujemy.

Hit enter to search or ESC to close