Owsianka z musem dyniowym z wolnowaru

Owsianka to dość popularne danie śniadaniowe, bo zawsze smakuje wyśmienicie, jest prosta w przygotowaniu, a do tego doskonale dodaje energii na kolejny dzień. A ponieważ sezon dyniowy w pełni, mam dla Was wersję z musem dyniowym. Węglowodany zawarte w płatkach owsianych w połączeniu z białkiem z greckiego jogurtu i mleka zapewnią Ci także energię na pierwszą część dnia!

5 from 1 vote
by Karolina Krawczyk

Owsianka z musem dyniowym z wolnowaru

Drukuj
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 1 godzina 30 minuty
Łączny czas 1 godzina 35 minuty
Ilość porcji 8 porcji
Kalorie 155 kcal

Składniki

  • 2 szklanki tradycyjnych płatków owsianych
  • 1 łyżeczka przyprawy do ciasta dyniowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki jogurtu greckiego
  • 2 białka jaj
  • 1 szklanka puree z dyni
  • 1/3 szklanki miodu
  • 2 szklanki mleka (niepełne, tak ok. 1 i 3/4 szklanki)
  • 1 szklanka orzechów włoskich posiekanych i podprażonyh

Przygotowanie

  1. Płatki owsiane, cynamon, przyprawę do ciasta dyniowego i proszek do pieczenia, wkładamy do naczynia wolnowaru i mieszamy.

  2. W średniej misce łączymy pozostałe składniki i wylewamy je na masę owsianą, po czym dokładnie mieszamy.

  3. Przykrywamy i gotujemy na poziomie "low" przez 1,5-2 godziny do uzyskania pożądanej konsystencji. Dekorujemy kawałkami prażonych orzechów włoskich.

Hit enter to search or ESC to close