Kasza jaglana jest zdrowa, smaczna oraz tania, a ostatnio zrobiła się także bardzo modna. To jednak żadna nowość na naszych stołach, bo tradycja kaszy jaglanej w polskiej kuchni sięga setek lat. Mimo to, wciąż wybieramy ryż, makaron lub ziemniaki. Ze względu na swoje wartości odżywcze kasza jaglana na moim stole gości często i to także na śniadanie.
![](https://i0.wp.com/panisniadaniowa.pl/wp-content/uploads/2019/03/jaglanka.jpg?resize=640%2C640&ssl=1)
Jaglanka z czekoladą
Drukuj
Czas przygotowania
5 minuty
Czas gotowania
15 minuty
Łączny czas
20 minuty
Ilość porcji
1 porcja
Kalorie
480 kcal
Składniki
- 50 g kaszy jaglanej
- 10 g czekolady gorzkiej
- 180 g jogurtu naturalnego
- 80 g banana
- 16 g orzechów laskowych
Przygotowanie
-
Kaszę ugotować na wodzie.
-
Banan zmiksować z jogurtem i orzechami.
-
Polać kaszę koktajlem i zetrzeć na wierzchu czekoladę.