Jaglanka z czekoladą

Kasza jaglana jest zdrowa, smaczna oraz tania, a ostatnio zrobiła się także bardzo modna. To jednak żadna nowość na naszych stołach, bo tradycja kaszy jaglanej w polskiej kuchni sięga setek lat. Mimo to, wciąż wybieramy ryż, makaron lub ziemniaki. Ze względu na swoje wartości odżywcze kasza jaglana na moim stole gości często i to także na śniadanie.

Jaglanka z czekoladą

Drukuj
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Łączny czas 20 minuty
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 480 kcal

Składniki

  • 50 g kaszy jaglanej
  • 10 g czekolady gorzkiej
  • 180 g jogurtu naturalnego
  • 80 g banana
  • 16 g orzechów laskowych

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować na wodzie. 

  2. Banan zmiksować z jogurtem i orzechami. 

  3. Polać kaszę koktajlem i zetrzeć na wierzchu czekoladę.

Hit enter to search or ESC to close