Mus z buraka i grejpfruta

Koktajle owocowo-warzywne to prawdziwe bomby witamin, których potrzebujemy o każdej porze roku. A już szczególnie powinniśmy zadbać o to teraz, kiedy w powietrzu atakują nas różne choroby. Warto do takiego koktajlu dodać właśnie buraka, bo to naprawdę świetne warzywo – wspiera nasz układ krwionośny, zapobiega nowotworom, walczą z wirusami i dbają o równowagę w naszym żołądku. Do mojego koktajlu dodałam także grejpfruta, który również ma wiele cennych właściwości – tutaj jednak należy zachować ostrożność, bo zaburza on działanie niektórych leków. Warto się więc upewnić, czy leki, które przyjmujemy nie będą reagować w niewłaściwy sposób. A jeśli nie – to do dzieła…

by Karolina Krawczyk

Mus z buraka i grejpfruta

Drukuj
Czas przygotowania 15 minuty
Łączny czas 15 minuty
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 198 kcal

Składniki

  • 50 g buraka
  • 85 g jabłka
  • 350 g grejpfruta
  • 85 g zielonego ogórka

Przygotowanie

  1. Wszystkie produkty obieramy i razem miksujemy. Jeśli mus będzie zbyt gęsty, dodajemy odrobinę wody.

Hit enter to search or ESC to close