Lukier serowy

Dziś przepis na lukier z dodatkiem kremowego serka. Możecie go wykorzystywać na różne sposoby – według mnie świetnie nadaje się do ciasta bananowego czy marchewkowego i tak go właśnie wykorzystuję. Podkręca smak zdecydowanie lepiej niż klasyczny lukier. A że bardzo często jestem pytana o te przepis, dziś podzielę się nim z Wami.

5 from 1 vote
by Karolina Krawczyk

Lukier serowy

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Łączny czas 10 minuty
Kalorie 117 kcal

Składniki

  • 225 g serka śmietankowego
  • 0,5 szklanki miękkiego masła
  • 2,5 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Przygotowanie

  1. W misce ubić serek śmietankowy i masło na kremową konsystencję. Dodać ekstrakt waniliowy, a następnie stopniowo dodawać przesiany cukier puder. Po przygotowaniu przechowywać w lodówce.

Hit enter to search or ESC to close