Kurczak z czarną fasolą z wolnowaru

To jeden z tych przepisów, które przy minimalnej ilości składników wydobywają maksimum smaku. Tak naprawdę najważniejsze są tutaj kurczak i czarna fasola, które dzięki użyciu wolnowaru są soczyste i delikatne. Smak podkręca tutaj sos salsa – możesz użyć ostrego lub łagodnego, w zależności, jaki lubisz. To gotowy przepis na pyszną, meksykańską kolację!

5 from 1 vote
by Karolina Krawczyk

Kurczak z czarną fasolą z wolnowaru

  • Cuisine Kuchnia meksykańska
Drukuj
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 4 godziny
Łączny czas 4 godziny 5 minuty
Ilość porcji 8 porcji
Kalorie 276 kcal

Składniki

  • 0,5 kg piersi z kurczaka
  • 2 puszki czarnej fasoli
  • 2 szklanki sosu salsa
  • 8 pełnoziarnistych tortilli

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki, poza tortillą, wkładamy do wolnowaru. Gotujemy na poziomie "low" przez 4-6 godzin. Następnie mięso rozdrabniamy widelcem. Gotowy sos nakładamy łyżką na tortillę.

Hit enter to search or ESC to close