Paczuszki z łososiem

To danie to świetna przekąska w ciągu dnia, która dostarczy nam porcji witamin, ale i niezbędnego białka oraz witaminy D. Te ostatnie za sprawą łososia, który w Polsce jest lubianą i chętnie kupowaną rybą. Dziś wystąpi w towarzystwie warzyw opakowanych w sałatę. Taką przekąskę można wziąć ze sobą do pracy i przegryźć, gdy zgłodniejemy po pierwszych obowiązkach.

by Karolina Krawczyk

Paczuszki z łososiem

Drukuj
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Łączny czas 35 minuty
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 132 kcal

Składniki

  • 60 g łososia
  • 2 liście sałaty
  • 35 g ogórka zielonego
  • 60 g marchwi

Przygotowanie

  1. Łososia gotujemy na parze w dodatkiem swoich ulubionych przypraw. Liście sałaty dokładnie myjemy.

  2. Marchew i ogórka kroimy w plasterki. Mieszamy z ugotowanym łososiem.

  3. Tak przygotowany farsz układamy na liściach sałaty i zawijamy jak gołąbki. Spinamy wykałaczkami, aby liście się nie rozwinęły i paczuszki nie rozpadły.

Hit enter to search or ESC to close