To danie to świetna przekąska w ciągu dnia, która dostarczy nam porcji witamin, ale i niezbędnego białka oraz witaminy D. Te ostatnie za sprawą łososia, który w Polsce jest lubianą i chętnie kupowaną rybą. Dziś wystąpi w towarzystwie warzyw opakowanych w sałatę. Taką przekąskę można wziąć ze sobą do pracy i przegryźć, gdy zgłodniejemy po pierwszych obowiązkach.
Paczuszki z łososiem
Drukuj
Czas przygotowania
15 minuty
Czas gotowania
20 minuty
Łączny czas
35 minuty
Ilość porcji
1 porcja
Kalorie
132 kcal
Składniki
- 60 g łososia
- 2 liście sałaty
- 35 g ogórka zielonego
- 60 g marchwi
Przygotowanie
-
Łososia gotujemy na parze w dodatkiem swoich ulubionych przypraw. Liście sałaty dokładnie myjemy.
-
Marchew i ogórka kroimy w plasterki. Mieszamy z ugotowanym łososiem.
-
Tak przygotowany farsz układamy na liściach sałaty i zawijamy jak gołąbki. Spinamy wykałaczkami, aby liście się nie rozwinęły i paczuszki nie rozpadły.