Sałatka z kurczakiem, boczkiem i awokado

Ta sałatka jest absolutnie pełna smaku. Soczysty kurczak, chrupiący bekon, kremowe awokado i świeże warzywa polane pikantnym sosem miodowo-musztardowym. Idealnie nadaje się na kolację, sycący lunch lub pyszne danie dla gości. A najlepsze jest to, że robi się ją zaledwie w 15 minut!

5 from 1 vote
by Karolina Krawczyk

Sałatka z kurczakiem, boczkiem i awokado

Drukuj
Czas przygotowania 15 minuty
Łączny czas 15 minuty
Ilość porcji 4 porcje
Kalorie 671 kcal

Składniki

  • 0,5 kg piersi z kurczaka (upieczonej) lub kurczaka z rożna
  • 6 plastrów boczku
  • 1 opakowanie mieszanki sałat
  • 2 szklanki pomidorów koktajlowych
  • 2 awokado
  • 2 cebule

Na sos:

  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyzki białego octu winnego
  • 2 łyżki musztardy Dijon

Przygotowanie

  1. Upieczonego kurczaka kroimy na plasterki.

  2. Mieszankę sałat umieszczamy w dużej misce sałatkowej, dodajemy podsmażony i pokruszony boczek, pomidory przekrojone na połówki, plasterki awokado, cebulę pokrojoną w plastry oraz kurczaka.

  3. Składniki sosu sałatkowego umieszczamy w słoiku – zamykamy i dobrze wstrząsamy do połączenia się składników. Sałatkę podajemy polaną sosem miodowo-musztardowym.

Hit enter to search or ESC to close