Drożdże i 1/4 szklanki cukru pudru rozpuszczamy w ciepłym (ale nie gorącym) mleku w dużej misce i odstawiamy na około 10 minut, aż mieszanka zacznie się delikatnie pienić.
Następnie jajka, masło, sól i pozostały cukier puder łączymy z zaczynem z drożdży. Dodajemy mąkę i mieszamy, aż składniki dobrze się połączą, a ciasto utworzy kulkę. Wkładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około godziny).
Gdy ciasto wyrośnie, wykładamy je na posypany mąką blat, przykrywamy i pozostawiamy jeszcze na 10 minut. W tym czasie w małej misce mieszamy brązowy cukier i cynamon. Formę do babeczek wykładamy papierowymi foremkami. Możemy je delikatnie natłuścić np. tłuszczem do pieczenia w sprayu.
Rozwałkowujemy ciasto na prostokąt o wymiarach ok. 30 x 50 cm. Na cieście rozsmarowujemy masło, następnie posypujemy je równomiernie mieszanką cukru i cynamonu. Zwijamy ciasto i kroimy na 24 rolki. Najlepiej robić to nicią dentystyczną, wtedy nie spłaszczymy rolek.
Każdą rolkę wkładamy do foremki na babeczki. Przykrywamy i odstawiamy na ok. 30 minut.W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 st. C.
Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku na złoty kolor około 10-12 minut.