Wsypujemy drożdże do dużej miski. Dodajemy wodę i miód - całość dokładnie mieszamy. Mieszaninę pozostawiamy na ok. 10 minut, aż na powierzchni pojawią się pieniste bąbelki. Wówczas dodajemy mąkę, sól i oliwę z oliwek i wszystkie składniki mieszamy drewnianą łyżką.
Kiedy składniki się połączą wyrabiamy ciast, aż stanie się gładkie i elastyczne (ok. 5-6 minut). Wkładamy ciasto do miski, powierzchnię możemy lekko skropić olejem, aby nie wyschło i przykrywamy ściereczką do naczyń. Ciasto odstawiamy na godzinę w ciepłym miejscu.
peratury pokojowej przed rozwinięciem.
Po godzinie ciasto powinno zwiększyć objętość. Uderzamy ciasto, aby pozbyć się pęcherzy powietrza. Wykładamy na blat posypany mąką i wałkujemy w okrąg na pizze. Ciasto mnożna również uformować w kulkę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki do późniejszego wykorzystanie. Wtedy jednak należy pamiętać, aby przed rozwałkowaniem doprowadzić je do temperatury pokojowej.