W małej misce mieszamy maślankę, śmietanę, ocet i miód. Dodajemy olej wolnym strumieniem i mieszamy do połączenia. Dodajemy szczypiorem, doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Rozgrzewamy piekarnik do 100 st. C i wkładamy do niego pustą blachę.
W szerokiej misce lekko roztrzepujemy jajka. Plasterki migdałów siekamy na drobno, mieszamy z mąką i mieszaninę wysypujemy na płytki talerz. Polędwiczki doprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
Zanurzamy kawałki kurczaka w jajku, a następnie w mieszance mąki z migdałami. Na dużej patelni rozgrzewamy olej roślinny. Na gorący olej kładziemy kawałki kurczaka w panierce i smażymy na jasnozłoty kolor. Po upieczeniu polędwiczki układamy na ogrzanej blaszce w piekarniku.
W dużej misce mieszamy sałatę i brzoskwinię pokrojoną na cienkie plasterki z około połową sosu. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę rozkładamy na talerzach, obok układamy kawałki kurczaka. Pozostały dressing podajemy do skropienia kurczaka.