Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 st. C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Złote oreo mielimy w robocie kuchennym na okruchy (razem z nadzieniem). Dodajemy roztopione masło i miksujemy do całkowitego połączenia. Gotową mieszankę wykładamy na blachę i ubijamy równą warstwę. Odkładamy na bok.
Ser ubijamy z cukrem pudrem. Gdy maja będzie gładka dodajemy kwaśną śmietanę, a następnie ciasto i ekstrakt waniliowy. Mieszamy na niskich obrotach do uzyskania gładkości. Następnie dodajemy stopniowo jajka do połączenia się składników.
Na koniec do masy dodajemy kolorowe posypki i szybko mieszamy ręcznie, aż składniki się połączą. Masę wylewany na przygotowaną blachę. Pieczemy przez 35-40 minut, aż środek sernika będzie ścięty.
Przez pokrojeniem studzimy co najmniej 4 godziny. Dekorujemy bitą śmietaną i dodatkową posypką.