Twarożek mieszamy z jajkami. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Mokre i suche składniki mieszamy razem, aż się połączą. Ciasto musi być znacznie gęstsze niż ciasto naleśnikowe. Jeśli takie nie jest, dodaj więcej mąki - w przeciwnym razie będziesz miała problem, aby zdjąć je z patelni.
Podgrzewamy dużą patelnię i rozpuszczamy na niej masło. Można dodać także łyżkę oliwy z oliwek. Gdy tłuszcz się rozgrzeje, nakładamy na patelnię ciasto, tworząc placuszki. Zachowujemy odległości między placuszkami, aby się nie skleiły.
Placuszki smażymy, aż spód stanie się brązowy i chrupiący. Następnie obracamy placuszki i smażymy z drugiej strony. Przekładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i możemy podawać!