Zaczynamy od przygotowania sosu serowego. Ser ucieramy na tartce o dużych oczkach. W rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy, aż powstanie zasmażka. Dodajemy mleko i cały czas mieszamy, aż osiągniemy konsystencję gęstego sosu. Zestawiamy garnek z ognia, dodajemy ser żółty i mieszamy, aż ser się roztopi. Doprawiamy pieprzem i papryką.
Pokrojony na kawałeczki boczek podsmażamy na patelni aż się zrumieni i dodajemy do sosu. Pieczarki kroimy na plasterki, dodajemy oregano i podsmażamy na oleju. Także dodajemy do sosu.
Smażymy naleśniki (przepisu nie podaję, bo każdy ma swój sprawdzony). Na naleśniki nakładamy sos i zwijamy je. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy pokrojonymi w drobną kostkę pomidorami i grillujemy przez 10 minut w piekarniku.
Podajemy z sałatą z sosem vinegret.