Cofnij
5 from 1 vote
by Karolina Krawczyk

Batoniki S’mores

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Łączny czas 2 godziny 40 minuty
Ilość porcji 24 sztuki
Kalorie 190 kcal

Składniki

  • 1 opakowanie pełnoziarnistych ciasteczek Digestive
  • 1 opakowanie ciasta brownie
  • 2 szklanki miniaturowych pianek marshmallows
  • 1 szklanka kropelek czekoladowych
  • 2/3 szklanki posiekanych orzeszków ziemnych

Przygotowanie

  1. Ciasteczka rozkładamy na spodzie wysmarowanej tłuszczem blachy. Ciasto brownie przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Można też zrobić wg własnego przepisu. Gotowe ciasto rozkładamy na ciasteczkach.

  2. Wkładamy blachę do piekarnika i pieczemy ok. 25 minut w 180 st. Celsjusza. Następnie wyciągamy ciasto z piekarnika, posypujemy piankami, kropelkami czekolady i orzeszkami ziemnymi. Pieczemy jeszcze ok. 5 minut, aż pianki lekko się nadmuchają i staną się złociste.

  3. Gotowe ciasto studzimy i gdy będzie zimne, kroimy nożem na batoniki.