Na patelni rozgrzewamy olej i prażymy na nim nasiona kminu rzymskiego przez około minutę. Dodajemy cebulę i podsmażamy na złoty kolor około 5 minut. Dodajemy pastę czosnkowo-imbirową i smażymy przez kolejną minutę. Teraz dodajemy kolendrę, kmin rzymski w proszku, przyprawę garam masala i sól do smaku. Smażymy i mieszamy nieprzerwanie aż olej nie zacznie się oddzielać od przyprawionej cebuli.
Teraz dodajemy mięso mielone i smażymy aż się zarumieni ok. 5-7 minut. Przez cały czas mieszamy, aby mięso się nie przypaliło. Dodajemy posiekane pomidory i podsmażamy tak długo aż zmiękną. Wyłączamy ogień i dodajemy sok z limonki lub cytryny. Mięso dobrze mieszamy i pozostawiamy do wystygnięcia.
Teraz przystępujemy do zrobienia ciasta. Do mąki dolewamy wodę - róbmy to stopniowo, bo być może nie będzie potrzebna cała szklanka wody. Zagniatamy, aż powstanie średniomiękkie ciasto. Gotowe ciasto wkładamy do miski, przykrywamy folią, aby nie wyschło i odstawiamy na godzinę.
Po godzinie z ciasta formujemy kulki wielkości piłeczki do golfa. Posypujemy blat mąką i każdą kulkę rozwałkowujemy na okrąg o średnicy ok. 8 cm. Na środek kładziemy czubatą łyżkę nadzienia i zaklejamy brzegi. Delikatnie dociskamy aby uszczelnić placek i delikatnie rozwałkowujemy.
Placki smażymy pojedynczo na maśle klarowanym z obu stron do zrumienienia. Placek jest gotowy, gdy jest chrupiący i złocistobrązowy.