Cofnij
5 from 1 vote
by Karolina Krawczyk

Puree owsiane z malinami i gruszką

Drukuj
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 2 minuty
Łączny czas 7 minuty
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 69 kcal

Składniki

  • 1 szklanka wody
  • 1/3 szklanki płatków owsianych
  • 1 średnia gruszka
  • 1/2 szklanki malin
  • 1/4 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie

  1. Gruszkę obieramy i kroimy na kawałki. Maliny myjemy.

  2. Zagotowujemy wodę. Do wrzącej wody dodajemy płatki owsiane i gotujemy do momentu wchłonięcia wody około 5 minut. Często mieszamy.

  3. Umieszczamy ugotowane płatki owsiane i pozostałe składniki w blenderze i miksujemy na gładką masę. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodajemy wody do uzyskania oczekiwanej konsystencji.