Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 st. Celsjusza. Jeśli pieczecie pizzę na kamieniu, należy włożyć go do piekarnika, aby go rozgrzać. Jeśli nie, wystarczy blacha do pieczenia.
Rozgrzać pół łyżeczki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu i dodać cukinię pokrojoną na półplasterki. Smażyć ok. 2 minuty i przełożyć na talerz.
Znowu rozgrzać na patelni pół łyżeczki oliwy z oliwek i wrzucić kurczaka. Podsmażyć, ale pamiętajmy, aby nie smażyć do końca, bo kurczak jeszcze będzie piekł się w piekarniku i jeśli będzie zbytnio wysmażony, wyschnie.
Ugotowane kolby kukurydzy obrać z ziaren. Kolby wyrzucić.
Rozwałkować ciasto i przenieść na blachę. Posmarować ciasto oliwą z oliwek, posypać solą i papryką oraz tartym parmezanem. Na ciasto nałożyć cukinię, kurczaka, kukurydzę i ser mozzarella.
Piec ok. 15-20 min, aż ser się zacznie bulgotać i wierzch zacznie się rumienić. Po wyciągnięciu z piekarnika pozwolić pizzy odpocząć przez 5 minut, a następnie podzielić na porcje. Gotową pizzę posypać bazylią i pietruszką.