Ciasto francuskie rozwinąć i delikatnie rozwałkować.
Na dużą patelnię wlać oliwę z oliwek i dodać wyciśnięty czosnek. Przysmażać około minuty, mieszając, by się nie zrumienił, bo zrobi się gorzki. Dodać szpinak i wymieszać. Szpinak smażyć ok. 2-3 minuty, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy objętość. Dodać sól i pieprz do smaku.
szpinak rozłożyć na powierzchni rozwałkowanego ciasta francuskiego. Posypać szpinak serami i zwinąć ciasto ściśle. Gotowe ciasto zawinąć w folię i umieścić w zamrażarce lub lodówce na 30-40 minut. To ułatwić pocięcie go na krążki.
Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim pokrojone krążki z ciasta. Piec w piekarniku ok. 20 minut do momentu zrumienienia. Podawać na ciepło.