Cofnij

Sałatka z pieczoną papryką i serem

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 40 minuty
Łączny czas 50 minuty
Ilość porcji 1 porcja
Kalorie 333 kcal

Składniki

  • 1 mały pomidor
  • 1 średnia papryka czerwona
  • 1 gruby plaster sera feta
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • szczypta oregano
  • pieprz
  • 1 kromka chleba graham

Przygotowanie

  1. Paprykę kroimy w ćwiartki i układamy na ruszcie w nagrzanym piekarniku. Pieczemy, aż skórka zacznie się łuszczyć. Po wyjęciu zdejmujemy skórkę. 

  2. Pomidory i pieczoną paprykę kroimy w kostkę. Na wierzchu rozkładamy kawałki sera feta. Wszystkie składniki mieszamy. Całość kropimy oliwą i doprawiamy. 

  3. Gotową sałatkę posypujemy pieczywem pokrojonym w kostkę.