Print

Talerz zakąsek

Cuisine Italian
Prep Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 4 porce
Calories 1000 kcal

Ingredients

  • 8 małych kulek sera mozzarella
  • 1/4 kubka sosu vinegret lub włoskiego dressingu
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 4 plastry salami
  • 4 plastry mortadeli
  • 4 plastry salami w papryce
  • 1/2 kubka marynowanej papryki czerwonej lub żółtej
  • 1 kubek nadziewanych zielonych oliwek

Instructions

  1. W małej misce wymieszać mozzarellę, sos oraz bazylię. Schłodzić co najmniej 30 minut, ale można przechować nawet przez jeden dzień, aby ser przeszedł ziołami.

  2. Zawinąć wędliny i ułożyć atrakcyjnie na półmisku. 

  3. Miseczki z serem, pokrojoną na kawałki papryką i oliwkami ułożyć obok wędlin.

  4. Zakąski podawać z bagietką lub innym pieczywem.