Wymieszać wszystkie składniki marynaty. Włożyć do płytkiej, szerokiej miski piersi z kurczaka. Dobrze pokryć marynatą i włożyć do lodówki na 2-8 godzin.
Godzinę przed końcem marynowania kurczaka wymieszać oliwę i czosnek na grzanki. Przykryć i odstawić, aby oliwa przeszła czosnkiem. Przed grillowaniem przekroić bagietkę wzdłuż i nasączyć oliwą.
Kurczaka upiec na grillu po 6-9 minut z każdej strony i pozostawić do ochłodzenia. Bagietkę grillować po 2-3 minuty z każdej strony do zarumienienia.Kiedy bagietka ostygnie, pokroić w kostki na grzanki i posolić do smaku. Kurczaka po wystygnięciu również pokroić w kostkę.
Czosnek, musztardę, ocet, sok z cytryny i sos z Worcestershire umieścić w blenderze i wymieszać na gładką masę. Następnie powoli dodawać oliwę z oliwek, sól, pieprz, parmezan i żółtko. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Podartą na kawałki sałatę ułożyć w misce. Dodać kurczaka i grzankami. Tak przygotowaną sałatkę polać na wierzchu warstwą sosu i posypać płatkami parmezanu. Podawać od razu po przygotowaniu.