Wieprzowe kotlety w kremowym sosie z wolnowaru

To kolejne danie z wolnowaru, bo chcę Was namówić na wypróbowanie tego urządzenia. Dzieki niemu jedzenie jest soczyste i pełne smaki, a mięso rozpływające się w ustach. Dzisiejsze danie to właściwie propozycja na codzienny obiad – delikatne mięso, ziemniaki w mundurkach, a wszystko pokryte kremowym sosem.

5 from 2 votes
by Karolina Krawczyk

Wieprzowe kotlety w kremowym sosie z wolnowaru

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 6 godziny
Łączny czas 6 godziny 10 minuty
Ilość porcji 6 porcji
Kalorie 321 kcal

Składniki

  • 4-6 kotletów schabowych
  • 6-8 ziemniaków w mundurkach dokładnie umytych
  • 1,5 szklanki białego sosu (jak do potrawki)
  • 1 opakowanie sosu sałatkowego w proszku

Przygotowanie

  1. Spryskujemy wnętrze naczynia wolnowaru olejem w sprayu. Jeśli nie mamy smarujemy olejem. Ziemniaki kroimy na duże kawałki u układamy na dnie naczynia (możecie też dołożyć marchewki, jeśli zalegają Wam w lodówce). Na wierzch układamy kotlety wieprzowe.

  2. W średniej misce mieszamy sos z sosem sałatkowym. Polewamy nim wierzch kotletów wieprzowych.

  3. Gotujemy na poziomie "low" przez 6-7 godzin, lub na poziomie "high" przez 4 godziny.

Hit enter to search or ESC to close