„Wędzony” sos BBQ

Do sezonu grillowego jeszcze trochę, ale minie szybciej niż nam się wydaje. Ten sos świetnie sprawdza się do dań z grilla, ale można wykorzystać go także do pizzy czy zapiekanej kanapki z kurczakiem. Do tego robi się go naprawdę szybko i nie potrzeba siekania czy gotowania warzyw.

„Wędzony” sos BBQ

Drukuj
Czas przygotowania 10 minuty
Łączny czas 10 minuty

Składniki

  • 170 g koncentratu pomidorowego
  • 320 g syropu klonowego
  • 120 g białego octu winnego
  • 1,5 łyżki cebuli w proszku
  • 0,5 łyżeczki czosnku w proszku
  • 0,75 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka chili
  • 2 łyżeczki dymu wędzarniczego w płynie

Przygotowanie

  1. Wymieszać wszystkie składniki. Przechowywać w lodówce.

Hit enter to search or ESC to close