Twarożek z suszonymi pomidorami

Twarożek to świetny dodatek do kanapek. Jeszcze lepsze jest w nim to, że na jego bazie można przyrządzać różnego rodzaju pasty, a możliwości są nieograniczone. To także świetny sposób, aby zagospodarować resztki warzyw z lodówki – wystarczy dodać zioła, przyprawić i mamy świetną śniadaniową pastę.

by Karolina Krawczyk

Twarożek z suszonymi pomidorami

Drukuj
Czas przygotowania 15 minuty
Łączny czas 15 minuty
Ilość porcji 8 porcji
Kalorie 62 kcal

Składniki

  • 1 duże opakowanie twarożku wiejskiego (lub dwa małe)
  • 1 dymka
  • 1/4 posiekanej zielonej papryki
  • 2 łyżki posiekanych suszonych pomidorów z oleju
  • 2 łyżki świeżej bazylii
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i blendujemy razem na gładką masę. Podajemy do kanapek lub jako dip do świeżych warzyw.

Hit enter to search or ESC to close